Menu

Hoe word je beroemd?


Veel mensen willen een succesvolle carrière in de muziekindustrie. Het is een droom van veel kinderen, maar ook volwassenen willen graag leven van hun muziek. Maar de concurrentie is groot en het is meestal erg lastig om beroemd te worden of opgemerkt te worden door talentenbureaus. Vaak heb je ook mensen nodig die weten hoe de industrie in elkaar steekt. Als je daardoor wordt opgemerkt, heb je een grotere kans om beroemd te worden en van je muziek te kunnen leven. Maar hoe word je nu ontdekt door een talentenbureau? Hieronder een aantal tips.

Laat ze naar jou toekomen

De tijden zijn veranderd dankzij het digitale tijdperk. Veel mensen worden beroemd dankzij het internet, terwijl ze zonder internet hoogstwaarschijnlijk niet beroemd zouden zijn worden. Wil jij als muzikaal talent echt gezien worden, dan kun je het medium internet natuurlijk niet negeren. Als je vroeger talent had, dan ging je naar een talentenbureau en liet je zien wat je kon. Op basis van je profiel en je optreden kon een bureau dan nagaan of je echt talent had. Het nadeel hiervan is dat er zoveel concurrentie is, dat veel talentenbureaus niet eens de moeite namen om überhaupt nog ergens naar te luisteren. Dit is dan ook niet de meest effectieve manier om ontdekt te worden. Het is beter dat ze naar jou toekomen. Als je echt talentvol bent is dat onvermijdelijk. Het voordeel is dat je tegenwoordig zeer gemakkelijk een YouTube-kanaal kunt opzetten. Je kunt hierdoor snel gezien worden door een groot publiek. Mocht je echt talent hebben, dan zal het zo zijn dat een talentenbureau met jou contact opneemt. Je weet dan zeker dat je hun directe aandacht hebt. Ze zullen dan ook gemotiveerd zijn om je te helpen. Ze weten namelijk wat voor talent je bezit en ze willen daar zelf dan natuurlijk ook een slaatje uit slaan.

Veel oefenen

Voordat je je liederen op het internet gooit is het belangrijk om zeer kritisch te zijn. Veel oefenen is erg belangrijk, aangezien daardoor de kans een stuk groter wordt dat je jezelf gaat onderscheiden. En jezelf onderscheiden is belangrijk in deze wereld. Concurrentie ligt immers overal op de loer. Creatief zijn is derhalve erg belangrijk. Veel mensen focussen ze zich puur op het talent, maar verliezen daarbij uit het hoog dat je ook nog naar andere zaken moet kijken. Veel oefenen hoort daarbij, maar bijvoorbeeld ook een goed verdienmodel vinden. Dan is de kans ook groter dat talentenbureaus sneller bij je aankloppen. Ze zijn immers geen vrijwilligersinstelling en willen ook gewoon geld verdienen. Alles wat je op internet zet is er moeilijk af te halen. Probeer daarom ook echt alleen liederen erop te zetten die aan je eigen hoge standaarden voldoen.

Kijk naar de markt

Hoe talentvol je ook bent: als er geen markt is voor je type muziek, is de kans groot dat je er niet veel mee gaat verdienen. Muziek maken met talent klinkt natuurlijk idealistisch, maar er moet ook altijd sprake zijn van een verdienmodel. Ben jij bijvoorbeeld talentvol in een heel obscuur type muziek, een type muziek waar maar een zeer klein percentage van de bevolking naar luistert. Dan kun je nog zo talentvol zijn, maar is het erg onrealistisch om daar een verdienmodel van te maken. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Je kunt ook gewoon een baan er bij nemen. Je hebt dan de zekerheid van vaste inkomsten en bovendien kun je jezelf hobbymatig bezig houden met muziek maken. Je voelt je dan een stuk veiliger. Bovendien is dit ook een stuk minder stressvol. En misschien, met een beetje geluk, kun je alsnog van je hobby je werk maken.